Ingrediente
● 20 g gelatină |
● 5 ouă |
● 1 cutie compot de piersici |
● 1/2 l lapte |
● 1 lingură făină |
● 300 g zahăr |
● 500 g frişcă |
● un pachet mare de pişcoturi |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

PORȚII
8 portii
Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făină, vanilia, coajă rasă de lămâie şilaptele. Se pune crema la fiert şi se amestecă în continuu, pană se îngroaşă crema. Trebuie să aibă consistentă unei smantani.
Când crema e fiartă, se adaugă rând pe rând gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Se amestecă bine şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească.
Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşază fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe dincompot, după preferinţă.
Pișcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita că să se înmoaie prea rău. Se bate frişca şi se amestecă apoi cu crema rece.
Se pune apoi o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei. Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, în formădorită.
Înainte de a fi consumat, se răstornă pe un platou, cu grijă. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Diplomat" nu uita sa ii faci un review.
Când crema e fiartă, se adaugă rând pe rând gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Se amestecă bine şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească.
Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşază fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe dincompot, după preferinţă.
Pișcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita că să se înmoaie prea rău. Se bate frişca şi se amestecă apoi cu crema rece.
Se pune apoi o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei. Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, în formădorită.
Înainte de a fi consumat, se răstornă pe un platou, cu grijă. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Diplomat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Friptura de miel insotita de sparanghel copt
Cartofi boieresti
Salata de pui cu legume si iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Ciorba de miel cu leurda
Ciorba de miel cu tarhon
Cozonac unguresc
Clatite cu branza si jambon
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Ciorba de miel cu leurda
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere
Retete Ilustrate - Dulciuri / Autor: laura_n
-
Salata de pui cu legume si iaurt
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: laura_n
-
Cartofi boieresti
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: laura_n
-
Friptura de miel insotita de sparanghel copt
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi