Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe

Postat pe: 16-06-2018
(0)

Ingrediente

Blat :
10 oua
300 gr zahar
400 gr faina
un praf copt
esență vanilie
150 ml ulei
frisca
fructe

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

60min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

16 portii
Se spumeaza albusurile cu zaharul. Separat se amesteca gălbenușurile cu uleiul ca o maioneza, se încorporează crema de gălbenușuri în bezeaua de albușuri, și se cerne faina cu praful de copt. Se da la cuptor la 200 grade C circa 30-40 min pana trece testul scobitorii. Se lasă la răcit, se feliază în 3 sau patru felii, se insiropeaza cu suc de vișine. Se pregătește crema patisera cu lapte rece, asemenea unei budinci, este f aromata cu gust de vanilie, se încorporează în frisca și se umplu foile. Se decorează cu frișcă și fructe trase în gelatina. Se folosește circa un litru de frișcă lichida îndulcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe