Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Postat pe: 09-07-2018
(0)

Ingrediente

250 g zahar
250 g biscuiti cu unt
130 g unt
550 ml frisca lichida indulcita
200 g ciocolata alba
1 caisa pentru ornat
Diametru tava: 20 cm
1,1 kg caise

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie.
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru tort cu inel detasabil.
Se mixeaza 200 ml frisca si se amesteca cu sosul de caise, apoi se toarna peste biscuiti, se niveleaza si se introduce platoul la congelator pana cand ingheata bine compozitia.
Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida si se lasa sa se raceasca.
Se scoate tortul din forma si se asaza pe un platou.
Se mixeaza frisca ramasa (250 ml) si se amesteca apoi cu ciocolata topita. Se orneaza tortul, dupa preferinta, cu aceasta crema si cu bucatele de caisa si se introduce din nou in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba