Ingrediente
● Blat: |
● 200 g ciocolata neagra |
● 100 ml cafea /lapte |
● 5 oua |
● 3 linguri zahar |
● 150 gr nuca |
● 1 plic praf de copt |
● 3 linguri faina |
● 1/2 lingurita esenta rom |
● praf de sare |
● Crema: |
● 400 ml frisca |
● 250 g mascarpone |
● 200 g ciocolata |
● Glazura : |
● 100 g ciocolata |
● 50 g unt |
● 2 linguri lapte |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min

GĂTIRE
30min

PORȚII
12 portii
Ciocolata o topim impreuna cu cafeaua sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba.
O lasam la racit.
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare.
Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, praful de copt si faina.
Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu).
Dam la cuptorul incins, la 180 grade C, pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.
Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.
Impartim blatul in 3.
Crema:
Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit, 200 ml frisca. Cand este calda, adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.
Cand este rece, punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa.
Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.
Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin, sa se racoreasca.
Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.
Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
O lasam la racit.
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare.
Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, praful de copt si faina.
Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu).
Dam la cuptorul incins, la 180 grade C, pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.
Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.
Impartim blatul in 3.
Crema:
Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit, 200 ml frisca. Cand este calda, adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.
Cand este rece, punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa.
Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.
Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin, sa se racoreasca.
Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.
Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany