Tort cu capsuni

Postat pe: 18-05-2017
(0)

Ingrediente

pentru blat avem nevoie de:
5 oua
4 linguri de zahar
3 linguri de faina
3 linguri cu nuca
un praf de copt
un varf lingurita sare
pentru sirop avem nevoie de:
apa 400 ml
2 lingurite esenta rom
3 linguri zahar
pentru crema ganache alba:
50 g ciocolata alba
50 ml frisca lichida batuta
pentru crema de capsuni:
spuma de capsuni din 5 capsuni, 2 linguri zahar si 200 ml apa
1 cutie mascarpone (250 g)
2 linguri zahar pudra vanilat
100 ml frisca lichida batuta
pentru decor:
frisca lichida 100 ml
putina ciocolata alba
cateva capsuni
confetti de zahar Dr.Oetker

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

25min
Numar portii

PORȚII

15 portii
Pentru aniversarea parintilor nostri, am pregatit un tort cu nuca, crema de capsuni si ornat cu frisca, crema ganache si capsuni.

Mod de preparare:
Spuma de capsuni:
Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Compozitia se fierbe cam 15 minute, pana scade lichidul. Se da de pe foc si se lasa la racit. Se bate cu blenderul pana se face spuma. Eu am folosit 5 capsuni mari, din care am obtinut cam un pahar de spuma, insa fiecare foloseste mai multe, in functie de posibilitati.

Se pregatesc acum si capsunile invelite in ciocolata, pentru a se intari la frigider pana este gata tortul. Astfel, se topesc cateva patratele de ciocolata alba si se lasa un pic sa se inchege. Cand incepe sa se raceasca, devine mai vascoasa si adera mai bine pe fructe. Capsunile spalate si uscate se dau prin ciocolata si se lasa apoi la frigider pentru a se intari.

Blatul:
Se separa ouale. Se spumeaza albusurile cu mixerul cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile. Apoi se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura, usor, astfel incat sa ramana compozitia aerata. Se toarna intr-o cratita rotunda, pregatita cu foaie de copt si se da la cuptor, cam 25 de minute.

Siropul:
Intre timp, se pune pe foc mic ibricul cu apa si zaharul si lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.

Dupa ce s-au racit blatul si siropul, se taie blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si se insiropeaza.

Crema ganache alba:
Intr-un castronel, se toarna frisca lichida incalzita si se adauga ciocolata alba tocata marunt, amestecand bine. Se da la frigider, sa se raceasca bine, apoi se bate cu mixerul ca frisca. Va arata ca o crema.

Crema de capsuni:
Restul de frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Pentru crema de capsuni, se foloseste cam 100 ml (sau dupa gust), iar restul de 100 ml, la ornat.
Intr-un castron mare, se amesteca bine cu mixerul crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza treptat spuma de capsuni care ii va da o nuanta delicata de roz, apoi si frisca batuta. Se umple tortul cu crema de capsuni, avand grija sa pastram deoparte una-doua linguri de crema si pentru ornat.

Decorul:
Se imbraca tortul in frisca, se orneaza cu flori mici din frisca, trandafiri din crema de capsuni ramasa, flori mici pe laterala din crema ganache alba. In centru, se asaza cu grija capsunile in invelite in ciocolata. Se presara confetti de zahar. Am folosit si litere de ciocolata alba pentru scris.

Sfat: pentru zaharul pudra vanilat: eu am dat la rasnita zaharul pentru a fi mai fin si il pastrez intr-un borcan cu o pastaie de vanilie pentru a-l aroma.

Pofta Buna!

Diametrul formei de copt: 20cm


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-capsuni.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu capsuni