Tort de cacao cu crema de vanilie

Postat pe: 26-09-2017
(0)

Ingrediente

3 linguri zahar
pentru blat avem nevoie de:
6 galbenusuri
250 g unt sau margarina
5 linguri de zahar
6 linguri (cu varf) faina
10 linguri lapte
2 linguri (cu varf) cacao
un plic praf de copt
un varf lingurita sare
pentru crema de vanilie:
3 galbenusuri
350 ml lapte
2 linguri (cu varf) faina
Jumatate de pastaie de vanilie
100 g unt
Ciocolata neagra dupa gust
pentru sirop avem nevoie de:
apa 400 ml
3 linguri zahar
25 g whisky sau alta tarie
pentru ornat avem nevoie de:
200 ml frisca lichida
Ornamente de zahar
O cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h:25min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

15 portii
Pentru onomastica surorii mele am pregatit un tort cu blat de cacao, crema de vanilie si ciocolata, decorat cu frisca si rulouri de napolitana umplute cu crema.

Mod de preparare:
Blatul:
Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaoa si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pregatita cu foaie de copt si se coace la foc mediu aprox 30-35 de minute.

Siropul:
Se face un sirop din apa cu zahar si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga whisky sau alte esente.

Cremele:
Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, amestecand si batand tot timpul cu un tel pentru a o face mai aerata, apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.
Pentru crema de ciocolata: se toarna intr-un castronel un pic din crema de vanilie si se amesteca bine cu putina ciocolata neagra.

Dupa ce s-au racit blatul, crema si siropul, se taie blatul in 2 foi si se insiropeaza.

Decorul:
Se umple tortul cu crema de vanilie, pastrand insa 2 linguri de crema si pentru ornat. Se intinde peste aceasta, cu grija, si crema de ciocolata si se adauga capacul tortului.


Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

Se imbraca tortul in frisca. Se orneaza cu flori de frisca si, in mijloc, cu crema de vanilie ramasa. Se decoreaza cu ornamente de zahar, iar marginile se imbraca in rulouri de napolitana umplute cu crema.

Se da la rece pana la servire.

Portii: 15
Timp total: aprox 3 ore

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-cristina-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de cacao cu crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de cacao cu crema de vanilie