Tort cu crema de branza si struguri

Postat pe: 26-09-2017
(0)

Ingrediente

pentru blat avem nevoie de:
5 ouă
5 linguri zahăr
3 linguri făină
6 linguri nucă
un praf de copt
un vârf linguriţă sare
pentru crema de brânză:
250 g cremă mascarpone
150 g frişcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
1 linguriţă cafea măcinată
1 pliculeţ ness
pentru crema ganache:
100 g ciocolată cu lapte
50 g frişcă lichidă
pentru sirop avem nevoie de:
500 ml apă
1 linguriţă esenţă rom
3 linguri zahăr
pentru ornat:
200 ml frişcă lichidă
Cremă de brânză
Nucă rumenită şi măcinată
Struguri albi
Flori de zahăr
Zahăr colorat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

15 portii
Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi

Mod de preparare:
Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină.
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

Pentru crema de brânză, se bate frişca lichidă, dar nu prea tare, apoi se încorporează în crema mascarpone, se adaugă şi zahărul, cafeaua şi nessul şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Pentru crema ganache, se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă bine să se topească. Se lasă la răcit, apoi se amestecă aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca, până devine consistentă. Dacă vi se pare prea dulce, se poate adăuga şi o lingură cu nucă.

Se taie tortul în două foi, se umple cu jumătate din crema de brânză, se adaugă crema ganache, se presară încă o lingură cu nucă, boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi despieliţate, apoi se adaugă capacul tortului. Se îmbracă în crema de brânză rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, boabe de struguri, floricele de zahăr şi zahăr colorat.

Portii: 15
Timp total: aprox 3 ore

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-anca-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu crema de branza si struguri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu crema de branza si struguri