Ingrediente
● 400 g piscoturi |
● 250 g crema mascarpone |
● 250 g frisca lichida |
● 2 galbenusuri |
● 1 lingurita de ness |
● 4 linguri de zahar |
● 400 ml cafea neindulcita si racita |
● Coaja rasa de portocala |
● Cacao si ness pudra pentru ornat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min
O prajitura usoara, de vara, pe care o cunoaste toata lumea si care poate ca nu are nimic special, cu exceptia pasiunii cu care gatim atunci cand o pregatim pentru cei dragi. Tiramisu reţetă originală.
Mod de preparare:
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
Se pun intr-un ibric 4 linguri cu zahar si se adauga apa atat cat sa acopere zaharul, se fierb pe foc mic pana s-a topit zaharul si se obtine un sirop. Apoi, intr-un vas de sticla, se amesteca un pic galbenusurile apoi se adauga siropul in fir subtire, pe marginea vasului, amestecand bine pana se albesc, astfel incat sa se “gateasca” galbenusurile si sa nu le consumam crude.
Mai departe, se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de ness, apoi se toarna galbenusurile batute bine mai inainte si se amesteca bine. Pentru o nuanta delicata si o aroma placuta, se adauga si o lingurita de ness si se amesteca.
Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.
Intr-o tava patrata se asaza un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi si altul cu crema, alternand pana se termina resursele. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan.
Se pudreaza cu cacaos si ness si se decoreaza dupa inspiratie.
Se da la frigider inainte de servire.
Pofta Buna!
Timp total: 1h 30min
Portii: 16
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2016/06/tiramisu. Html
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany