Ingrediente
● 2 linguri zahar |
● Aluat |
● 150 g unt |
● 300 g faina |
● 1 lingura gris |
● 2 oua |
● Umplutura |
● 600 g capsune |
● 2 lingurite amidon alimentar |
● 2 linguri zahar |
● Uns |
● 1 galbenus |
● 2 linguri lapte |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
40min

PORȚII
4 portii
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in 2.
Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.
Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz).
Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.
Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.
Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta rustica cu capsune" nu uita sa ii faci un review.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in 2.
Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.
Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz).
Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.
Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.
Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta rustica cu capsune" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany