Tarta rustica cu capsune

Postat pe: 24-06-2018
(0)

Ingrediente

2 linguri zahar
Aluat
150 g unt
300 g faina
1 lingura gris
2 oua
Umplutura
600 g capsune
2 lingurite amidon alimentar
2 linguri zahar
Uns
1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in 2.
Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.
Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz).
Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.
Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.
Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta rustica cu capsune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta rustica cu capsune