Ingrediente
● Pentru aluatul de tarta: |
● 200 g faina |
● 100 g unt |
● 1 galbenus |
● praf de sare |
● 1/2 lingurita esenta migdale |
● Pentru umplutura: |
● 100 g migdale macinate (nuci, alune, arahide) |
● 80 g unt |
● 2 oua |
● 80 g zahar |
● 2 linguri lichior amaretto |
● zeama de la o jumate de lamaie |
● pere |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
30min

PORȚII
6 portii
Incepem prepararea aluatului pentru ca il vom pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.
Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii, Apoi intepam cu furculita din loc in loc si dam la congelator pentru 20 minute.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura.
Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final, migdalele macinate.
Perele le curatam si scoatem semintele. Am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 pere. Le-am taiat in jumate, dar in functie de cat de mari sunt perele le puteti taia in cate felii doriti.
Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta.
Scoatem aluatul din cuptor, turnam umplutura si asezam perele.
Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade C, pentru inca 20 minute.
Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta frangipane cu pere" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.
Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii, Apoi intepam cu furculita din loc in loc si dam la congelator pentru 20 minute.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura.
Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final, migdalele macinate.
Perele le curatam si scoatem semintele. Am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 pere. Le-am taiat in jumate, dar in functie de cat de mari sunt perele le puteti taia in cate felii doriti.
Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta.
Scoatem aluatul din cuptor, turnam umplutura si asezam perele.
Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade C, pentru inca 20 minute.
Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta frangipane cu pere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany