Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Postat pe: 26-06-2018
(0)

Ingrediente

Pentru coaja de tarta:
250 g faina
2-3 linguri zahar pudra
125 g unt de 82% grasime
1 galbenus
40 ml apa rece
zeama de lamaie
Pentru mouse-ul de fructe de padure:
300 g fructe de padure congelate
2 linguri zahar
1 lingură apa
5 g gelatina
150 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
Pentru jeleul de corcoduse:
2 cani suc de corcoduse galbene
2 linguri zahar pudra
1 plic praf de budinca de vanilie
Pentru bezeaua de decor:
1 albus
4 linguri de zahar
40 ml apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

03h
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul, zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata, se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul si se asaza apoi in tava de tarta. Cu ajutorul unei furculite, se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute, dupa care se scoate, se pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.
Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit, dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure, vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa. Cat amestecul este inca destul de cald, punem in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine. Batem spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.
Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca, conform instructiunilor, inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.

Pentru asamblarea tartei, vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse, dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore. La final se decoreaza tarta cu meringue (albus de ou batut spuma cu sirop din zahar), fructe de padure, iar pentru un aspect mai wooow, flambam usor bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse