Ingrediente
● Pentru aluatul de tarta: |
● 1 lingurita vanilie |
● 80 gr unt |
● 70 gr smantana |
● 1 ou |
● 1 lingura zahar |
● 270 gr faina |
● un praf de sare |
● Pentru umplutura: |
● 1.2 kg mere |
● 3 pere (optional) |
● 2 linguri zahar |
● 1 lingura amidon |
● 1 lingurita unt |
● 1 lingurita vanilie |
● scortisoara |
● Pentru pandispan: |
● 3 oua |
● 3 linguri zahar |
● 3 linguri faina |
● 1 lingurita praf de copt |
● Pentru crema mascarpone: |
● 500 gr mascarpone |
● 2-3 linguri zahar pudra |
● 1 lingurita vanilie |
● 3 linguri gem de zmeura |
● ciocolata rasa |
● zmeura pentru decor |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
25min

PORȚII
10 portii
Aluatul de tarta:
Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul.
Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat.
Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.
Umplutura:
Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.
Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici.
Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul.
Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama.
Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine.
Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.
Lasati sa se raceasca.
Pandispanul:
Galbenusurile le mixati cu zaharul.
Adaugati faina si vanilia.
Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Puneti aluatul in tava si il intindeti bine.
Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade.
Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul.
Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema de mascarpone:
Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa.
Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos).
Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore.
Se portioneaza si se serveste!
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu mere, pandispan si mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul.
Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat.
Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.
Umplutura:
Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.
Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici.
Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul.
Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama.
Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine.
Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.
Lasati sa se raceasca.
Pandispanul:
Galbenusurile le mixati cu zaharul.
Adaugati faina si vanilia.
Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Puneti aluatul in tava si il intindeti bine.
Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade.
Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul.
Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema de mascarpone:
Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa.
Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos).
Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore.
Se portioneaza si se serveste!
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu mere, pandispan si mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany