Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Postat pe: 17-08-2018
(0)

Ingrediente

(forma cu diametrul de 22 cm)
blat:
250 g faina
125 g margarina
1 ou+2 galbenusuri
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
umplutura:
150 g smantana
100 g branza dulce de vaci
100 g merisoare hidratate in apa
2 albusuri
8 linguri de zahar
un praf de sare
decor:
5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte
5 linguri de zahar de palmier
cca 25 g unt sau ulei
100 g amidon de porumb

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

12 portii

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu amidonul. Se baga aluatul in celofan si se da la rece cca 30 minute (la frigider)
Se intinde foaia rotunda cu 2 cm mai mare in diametru decat forma de tarta (eu am intins blatul cand era moale, intre 2 bucati de celofan, apoi am bagat la rece).
Se asaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime, apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita.
Se taie nectarinele in jumatati, se indeparteaza samburele.

Intr-o tigaie caramelizam zaharul de palmier cu untul, apoi prajim un pic nectarinele, le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea consitenta in care adaugam smantana si branza de vaci. Turnam amestecul peste blatul de tarta, apoi presaram merisoarele hidratate si scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate. Presaram deasupra un praf de zahar de palmier si dam la cuptorul preincalzit cca. 20 de minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumeneste frumos tarta. Se taie dupa ce s-a racit. Blatul acestei tarte este foarte fraged. Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun amestecat cu un praf de scortisoara.
Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate