Sarlota picanta cu fructe

Postat pe: 19-06-2018
(0)

Ingrediente

20 piscoturi de sampanie
100 g ciocolata cu chili
200 g ciocolata cu lapte
4 oua
125 g unt
100 g zahar
250 ml frisca lichida
2 linguri apa
500 g caise pregatite compot
100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

06h:30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se topesc cele trei ciocolate, doua cu lapte si una cu chili intr-un vas pe bain-marie impreuna cu unt, se amesteca bine la final, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, tot pe bain marie, se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri apa, dupa ce a rezultat o compozitie spumoasa, se amesteca cu ciocolata si dupa omogenizare, se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca usor cu frisca batuta.
Caisele spalate, desfacute, se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zahar dupa gust, doar cateva minute, apoi se scot usor cu o spumiera.
Intr-o forma rotunda se pun pe fund si pe margini piscoturi inmuiate in zeama de la caise rece, acoperind si locurile libere cu bucati mici, se rastoarna jumatate din crema, deasupra se pun caise, se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se acopera cu piscoturi trecute prin compot, se pune o farfurie deasupra direct peste piscoturi si se lasa la frigider cel putin 6 ore, dar ideal ar fi pana a doua zi, cand se scoate farfuria, se pune un platou deasupra si se rastoarna cu atentie.
Se topeste ciocolata neagra impreuna cu 1 lingura frisca lichida sau lapte tot pe bain marie, se amesteca energic pentru omogenizare, apoi se toarna peste sarlota si se orneaza cu caise, se taie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarlota picanta cu fructe" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Pregatind aceasta sarlota, am riscat adaugand ciocolata cu chili, dar nu mi-a parut rau pentru ca gustul a fost unul waw!
Fiind amestecata cu cele doua ciocolate cu lapte, s-a mai atenuat gustul de picant si in final a fost foarte bun si deosebit!

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarlota picanta cu fructe