Saraberne

Postat pe: 16-01-2018
(0)

Ingrediente

Bezele:
6 albuşuri
300 g zahăr
2 linguri cu amidon
100 g nuci
zeamă de lamâie
un praf de sare
Crema:
400 ml frişcă lichidă
300 g ciocolată neagră
1 fiolă esenţă de rom
100 g unt
Ornat:
nucă măcinată

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

25min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă.

Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se adaugă zahărul treptat (amestecat bine cu amidonul în prealabil, asta din lipsa zahărului pudră ).

Când e gata bezeaua , se încorporează cu o spatulă nuca măcinată fin (eventual un pic rumenită).

Se pune compoziţia într-o pungă de orant şi se formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 150 grade timp de 25 de minute ( eu am folosit ventilaţia şi am pus două tăvi în acelaşi timp).

Se scot la răcit.

Când sunt gata toate pălăriuţele :), se lipesc două câte două dacă ies moţate sau câte trei (cum am procedat eu pentru ca erau plate şi nu puteam obţine butoiaşul :)) cu cremă, se ung cu cremă si pe margine, apoi marginea se tăvăleşte prin nucă măcinată.

Mie mi-au ieşit 56 de bucăţi finite.

Sunt migăloase, dar sunt foarte bune, mai ales a doua zi când se mai înmoaie bezeaua şi gusturile se combina.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Saraberne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Saraberne