Ingrediente
● Crema de vanilie cu nuca de cocos: |
● 2 oua |
● 1 praf de sare |
● 200 g zahar |
● 3 plicuri zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker (8 g/plic) |
● 750 ml lapte |
● 110 g faina |
● 100 g unt |
● 50 g nuca de cocos rasa |
● 200 ml frisca lichida indulcita |
● Blat: |
● 4 oua |
● 1 praf de sare |
● 8 linguri zahar |
● 2 plicuri zahar vanilinat de la dr. Oetker (8 g/plic) |
● 4 linguri ulei |
● 160 g faina |
● 50 g nuca de cocos rasa |
● Pentru ornat: |
● 20 g nuca de cocos rasa |
● Margarete napolitana decor de la Dr. Oetker |
● Dimensiune tava: 27/37 cm |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h

GĂTIRE
1h

PORȚII
11 portii
Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la foc mic. Se amesteca continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se continua cu prepararea blatului: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbesusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, apoi nuca de cocos rasa, usor, amestecand aluatul de jos in sus cu o spatula de silicon.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul fierbinte din tava cu tot cu hartia de copt si se pune pe un prosop umed. Se ruleaza si se lasa sa se raceasca infasurat in prosop.
Peste crema se pune nuca de cocos rasa si se incorporeaza. Se adauga frisca lichida si se mixeaza.
Se desface blatul din prosop, fara a inlatura hartia de copt. Se intinde jumatate din crema peste el si se ruleaza din nou, indepartand si hartia de copt. Se aseaza rulada pe un platou si se orneaza cu restul de crema, nuca de cocos rasa si margarete din napolitana. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se continua cu prepararea blatului: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbesusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, apoi nuca de cocos rasa, usor, amestecand aluatul de jos in sus cu o spatula de silicon.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul fierbinte din tava cu tot cu hartia de copt si se pune pe un prosop umed. Se ruleaza si se lasa sa se raceasca infasurat in prosop.
Peste crema se pune nuca de cocos rasa si se incorporeaza. Se adauga frisca lichida si se mixeaza.
Se desface blatul din prosop, fara a inlatura hartia de copt. Se intinde jumatate din crema peste el si se ruleaza din nou, indepartand si hartia de copt. Se aseaza rulada pe un platou si se orneaza cu restul de crema, nuca de cocos rasa si margarete din napolitana. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany