Ingrediente
● 1 kg faina alba |
● 1 lgt sare |
● 25 g drojdie proaspata |
● 1 lgt zahar |
● 1 lgt coaja rasa de lamaie |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● 80 g margarina |
● 100 g zahar |
● cca 600 ml apa minerala calduta |
● 200 g halva cu cacao |
● 200 g rahat colorat |
● 2 lg zahar brun |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min

GĂTIRE
45min

PORȚII
2 portii
Intr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna apa calduta. Se amesteca usor impreuna cu 2 lg faina si se lasa sa se activeze drojdia.
Intre timp se incalzeste usor apa impreuna cu 100 g zahar si zaharl vanilat si se amesteca pana se topeste acesta.
Dupa ce s-a activat drojdia, se pune 1 lgt coaja rasa de lamaie si se amesteca usor dinspre inerioe spre margini incorporand faina. Se toarna putin cate putin apa calduta pana se incorporeaza toata faina si se poate framanta.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata si se framanta. Se adauga apoi margarina taiat cubulete si se continua framantarea pana se incorporeaza bine in aluat. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se ia jumatate din cantitatea de aluat si se intinde in foaie dreptunghiulara. Halvaua se da pe razatoarea cu gauri mari si se intinde pe toata suprafata aluatului. Se ruleaza si se pune intr-o tava de cozonac.
La fel se procedeaza cu restul de aluat dar de aceasta data se pune rahatul taiat in bucati mici. Se lasa sa mai dospeasca in tavi inca 15-20 de minute.
Se pensuleaza cu apa deasupra si se presara zahar brun. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 40-45 de minute.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cozonac cu halva/rahat" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp se incalzeste usor apa impreuna cu 100 g zahar si zaharl vanilat si se amesteca pana se topeste acesta.
Dupa ce s-a activat drojdia, se pune 1 lgt coaja rasa de lamaie si se amesteca usor dinspre inerioe spre margini incorporand faina. Se toarna putin cate putin apa calduta pana se incorporeaza toata faina si se poate framanta.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata si se framanta. Se adauga apoi margarina taiat cubulete si se continua framantarea pana se incorporeaza bine in aluat. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se ia jumatate din cantitatea de aluat si se intinde in foaie dreptunghiulara. Halvaua se da pe razatoarea cu gauri mari si se intinde pe toata suprafata aluatului. Se ruleaza si se pune intr-o tava de cozonac.
La fel se procedeaza cu restul de aluat dar de aceasta data se pune rahatul taiat in bucati mici. Se lasa sa mai dospeasca in tavi inca 15-20 de minute.
Se pensuleaza cu apa deasupra si se presara zahar brun. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 40-45 de minute.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cozonac cu halva/rahat" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Se poate folosi in loc de rahat tot halva sau de ce nu, gem de fructe.Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany