Putisoare a la Radu Anton Roman

Postat pe: 14-03-2018
(0)

Ingrediente

10 galbenusuri
4 ouă întregi
600 gr făină
300 gr unt
1 cana lapte
1 cub drojdie
300 g zahăr pudră
150 g arahide
2 mere
1 para
sare
scorţişoară

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

20 portii

Punem untul într-un vas şi îl frecăm puţin cu o lingură de lemn până devine moale şi devine cremă, adaugam gălbenuşurile şi cele 4 ouă întregi, făina, drojdia dizolvata în laptele călduţ şi un praf de sare. Amestecăm și frământăm până obţinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam alauatul sa se odihneasca pentru circa 30 de minute.

Intre timp amestecam arahidele maruntite cu 200 g de zahar. Radem merele si para si le calim impreuna cu restul de zahar pudra si cu scortisoara pana se inmoaie. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intindem aluatul in foaie subtire si il taiem in forma de dreptunghi de marimea unor carti de joc. Punem pe fiecare dreptunghi arahidele amestecate cu zahar si le rulam. Jumatate le facem cu arahide, cealalta jumatate cu mere si para calite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam putisoarele. Le ungem cu unt cald si le mai lasam sa dospeasca 15-20 de minute, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc. Pudram cu zahar si scortisoara. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Putisoare a la Radu Anton Roman" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Putisoare a la Radu Anton Roman