Ingrediente
● 1 fiolă esenţă de vanilie |
● Blat ( pentru tava 25/35 cm) : |
● 2 ouă mari |
● 10 linguri de zahăr |
● 9 linguri ulei |
● 10 linguri lapte |
● 12 linguri făină |
● 1 pliculeţ praf de copt |
● Umplutura: |
● 500 g brânză dulce nu foarte cremoasă |
● 3 ouă |
● 3 linguri griş |
● 1 ceaşcă zmeură |
● 5 - 6 caise |
● 1 fiolă esenţă de vanilie |
● 1 fiolă esenţă de lămâie |
● 6 linguri zahăr |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
40min

PORȚII
8 portii
Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.
Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.
Făina se cerne cu praful de copt.
În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.
Se împarte compoziţia în două.
Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.
Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.
Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).
Se scoate apoi şi se nivelează frumos, după carere deasupra se toarnă cealaltă jumătate de aluat.
Se mai coace 30 de minute.
Se lasă la răcit după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.
Poftă bună! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura turnata cu branza si fructe de vara" nu uita sa ii faci un review.
Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.
Făina se cerne cu praful de copt.
În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.
Se împarte compoziţia în două.
Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.
Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.
Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).
Se scoate apoi şi se nivelează frumos, după carere deasupra se toarnă cealaltă jumătate de aluat.
Se mai coace 30 de minute.
Se lasă la răcit după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.
Poftă bună! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura turnata cu branza si fructe de vara" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 20 %
369.99 lei
295.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tortellini cu spanac in sos de rosii cu oua ochiuri
Osso bucco milanez
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute
Bulete de branza si cartofi
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Cornuri cu carnati
Placinta cu branza si gris
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Ciorba de fasole in bol de paine
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu