Ingrediente
● foi: |
● 5 linguri de ulei |
● 5 linguri de lapte |
● 250 g zahar |
● 3 linguri miere de albine |
● 1 lingura rasa de bicarbonat |
● 500 g faina |
● 2 oua |
● Crema: |
● 6 linguri de gris |
● 1 cana de lapte |
● 1 cana de zahar |
● 250 g unt sau margarina |
● coaja rasa de lamaie |
● sucul de la o lamaie |
● decor: |
● 1 ciocolata alba |
● 1 lingura frisca lichida |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min

GĂTIRE
20min

PORȚII
20 portii
Se pun la fiert intr-o craticioara, laptele cu uleiul si zaharul, se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand usor cu lingura, apoi adaugam mierea de albine. Lasam sa dea in 2-3 clocote, adaugam si bicarbonatul, amestecand continuu si dam cratita de pe foc. Lasam 5 mute sa se racoreasca un pic, apoi adaugam ouale batute si faina si framantam usor pe o planseta pudrata cu un pic de faina. Facem un sul de aluat care imparte in 4 bucati egale. Fiecare bucata, calduta cum este, se intinde pe dosul unei tavi si se coace in cuptorul incins, cca. 3 minute, apoi se scoate si se rastoarna imediat pe o planseta sau o tava. Se coc toate 4 foi.
Se fierbe laptele cu zaharul pentru crema, se adauga coaja rasa de lamaie si grisul (eu il maruntesc la rasnita de cafea), se amesteca continuu pana se ingroasa bine. Se trage de pe foc si se lasa 10 minute, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, adaugate cate putin(nu tot odata), pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga sucul turnat cate un pic in crema si mixand pana il incorporam in crema. Cu aceasta crema calduta se unge fiecare foaie de blat, apoi se supraun una peste alt presand usor pe ultima, pe fata neunsa.
Se topeste ciocolata alba la bain marie cu lingura de frisca lichida, apoi se decoreaza prajitura deasupra cu ajutorul unui pungi taiate un pic la un colt. Se da de seara pana a 2 a zi, la rece, intr-o incapere rece, se pudreaza cu zahar pudra deasupra, apoi se taie in bucati patrate potrivit de mari. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Se fierbe laptele cu zaharul pentru crema, se adauga coaja rasa de lamaie si grisul (eu il maruntesc la rasnita de cafea), se amesteca continuu pana se ingroasa bine. Se trage de pe foc si se lasa 10 minute, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, adaugate cate putin(nu tot odata), pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga sucul turnat cate un pic in crema si mixand pana il incorporam in crema. Cu aceasta crema calduta se unge fiecare foaie de blat, apoi se supraun una peste alt presand usor pe ultima, pe fata neunsa.
Se topeste ciocolata alba la bain marie cu lingura de frisca lichida, apoi se decoreaza prajitura deasupra cu ajutorul unui pungi taiate un pic la un colt. Se da de seara pana a 2 a zi, la rece, intr-o incapere rece, se pudreaza cu zahar pudra deasupra, apoi se taie in bucati patrate potrivit de mari. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Friptura de miel insotita de sparanghel copt
Cartofi boieresti
Salata de pui cu legume si iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Ciorba de miel cu leurda
Ciorba de miel cu tarhon
Cozonac unguresc
Clatite cu branza si jambon
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Ciorba de miel cu leurda
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere
Retete Ilustrate - Dulciuri / Autor: laura_n
-
Salata de pui cu legume si iaurt
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: laura_n
-
Cartofi boieresti
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: laura_n
-
Friptura de miel insotita de sparanghel copt
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi