Ingrediente
● Foi |
● 300 gr zahar |
● 50 ml cafea |
● 200 gr unt |
● 400 gr faina |
● 2 linguri cacao |
● 3 oua |
● praf de sare |
● 3 linguri miere albine |
● 150 ml lapte |
● 1 lingurita bicarbonat de sodiu |
● Crema: |
● 250 gr mascarpone |
● 200 ml frisca |
● semintele de la o pastaie vanilie |
● zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita |
● Glazura |
● 200 gr ciocolata amaruie |
● 50 ml lapte |
● Pt insiropat |
● 50 ml cafea |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
30min

PORȚII
12 portii
Punem intr-o oala mica laptele, impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul , mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor, cu un praf de sare.
Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.
Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.
Impartim aluatul in mod egal in 3 sau 4.
Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam. Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.
Procedam la fel cu restul aluatului.
Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.
Lasam foile sa se raceasca.
Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri ).
Cand foile au fost reci, am inceput sa asamblez prajiturica.
Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.
Crema trebuie sa o impartim egal intre foi, deci daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi, atunci trebuie sa impartiti crema in 3.
Peste foaia insiropata punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel pana terminam.
Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte.
Nivelam glazura si punem prajitura la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu cafea si crema mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor, cu un praf de sare.
Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.
Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.
Impartim aluatul in mod egal in 3 sau 4.
Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam. Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.
Procedam la fel cu restul aluatului.
Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.
Lasam foile sa se raceasca.
Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri ).
Cand foile au fost reci, am inceput sa asamblez prajiturica.
Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.
Crema trebuie sa o impartim egal intre foi, deci daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi, atunci trebuie sa impartiti crema in 3.
Peste foaia insiropata punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel pana terminam.
Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte.
Nivelam glazura si punem prajitura la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu cafea si crema mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany