Prajitura Budapesta

Postat pe: 04-10-2017
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru foile negre:
150 gr unt, grasime 80%
3 linguri lapte dulce
100 gr zahar
1 ou
1 plic praf de copt
50 gr cacao
faina de grau cat cuprinde sa iasa un aluat suficient de tare
Ingrediente pentru foaia galbena:
4 linguri zahar
4 linguri faina de grau
4 oua
6 linguri lapte dulce
1 esenta de rom
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
700 ml lapte dulce gata fiert si racit
3 linguri faina de grau
1 super esenta de vanilie
100 gr unt
200 gr zahar
Ingrediente pentru glazura:
100 gr unt
4 linguri zahar
2 linguri cacao
2 linguri apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

16 portii

Mod de preparare pentru foile negre:
Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacaua.

Se mai adauga un ou si se face un aluat suficient de tare. Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi care se coc pe dosul tavii. Eu am pus hartie cerata cat tava, am intins aluatul direct pe hartie, am tras foaia pe dosul tavii si am dat tava la cuptor. Se coace la foc potrivit maxim 15 minute, se poate verifica rupand o bucatica dintr-un colt si daca este dura, este semn ca foaia este gata. Se pun foile pe masa de lucru cu tot cu hartia de sub ele.
Mod de preparare pentru foaia galbena:
Se pune la mixat ouale cu zaharul, se adauga faina in amestec cu praful de copt, laptele dulce, esenta de rom si se mixeaza foarte bine, dupa care se toarna in tava in care s-a pus hartie cerata, apoi se da tava la cuptor pentru circa 20 minute, la foc potrivit. Se scoate foaia din tava cu tot cu hartie si se pune pe masa de lucru.
Mod de preparare pentru crema:
Se pune laptele dulce intr-o craticioara, se adauga faina de grau, zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza, apoi se pune la foc mic si se fierbe pana se obtine o crema densa, dupa care se opreste focul, se adauga untul, esenta, amestecand usor pana la omogenizare.
Se pune pe masa de lucru o foaie neagra, peste foaie se toarna usor jumatate din crema, se pune peste crema foaia galbena, se toarna cealalta jumatate de crema si se pune ultima foaie neagra.
Mod de preparare pentru glazura:
Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, cacao, 2 linguri apa si se fierb la foc mic pana cand apar bule deasupra, se opreste focul si se toarna glazura peste prajitura. Se da la rece si se taie cand se intareste, eu am taiat si cand inca era calduta sa vad daca merge si a mers, asta inseamna ca prajitura a iesit asa cum trebuie.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Budapesta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Budapesta