Prajitura Albinita

Postat pe: 21-02-2018
(0)

Ingrediente

2 linguri indulcitor pulbere
1 praf de sare
200 gr unt
pt foi:
200 ml lapte
3 linguri miere
3 oua
1 lingurita bicarbonat
700 gr faina
pt crema:
1 litru lapte
coaja si sucul de la 1 portocala
3 galbenusuri
2 linguri indulcitor pulbere
250 gr gris
1 lingura extract de vanilie
1 praf de sare
200 gr unt
1 borcan gem de mure

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

20 portii
Pt foi: pregatim tava mare a aragazului si o ungem cu un strat subtire de unt. Pentru pregatirea aluatului am folosit pentru prima oara mixerul planetar cu accesoriu carlig. Am pus in bolul mixerului faina, bicarbonatul si ouale si le-am amestecat putin, cat sa se desfaca ouale. Separat, intr-o craticioara sau ibric, am pus laptele, untul, sarea si indulcitorul. Am pus pe foc si am amestecat mereu, pana s-a dizolvat untul complet. Daca este fierbinte tare o dam la frigider sa se raceasca, iar cand este doar calduta adaugam mierea si amestecam pana la dizolvarea completa. Pornim mixerul la viteza mica si prin gaura de la sistemul de protectie adaugam cate putin din amestecul din ibric. Lasam mixerul sa-si faca treaba aproximativ 10 minute pana aluatul este gata. Eu am mai folosit in plus 2 linguri de faina..ouale au fost mari si din cauza asta a necesitat un surplus de faina. Impartim aluatul in 4 parti, luam fiecare bucata in parte, o intindem cu sucitorul cam cat marimea tavii, o punem pe dosul tavii unsa cu putin unt si mai intindem cu mainile pana se aseaza perfect pe fundul tavii. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 4 maxim 5 minute. Procedam la fel si cu restul foilor.


Pt crema:jumatate din lapte il punem la fiert intr-o cratita cu fund dublu (eu am folosit vasul zepter pt prepararea cremei fierte) Restul de lapte il amestecam cu restul ingredientelor, mai putin untul si gemul. Cand laptele da in fiert adaugam amestecul de lapte rece cu celelalte ingrediente, amestecam mereu si lasam pe foc pana da din nou in clocot. Am oprit focul, am pus capacul si am lasat crema pana s-a racit complet(dureaza cateva ore). Untul se mixeaza spuma, se adauga treptat cate o lingura din crema fiarta si racita.


Pt asamblare: punem prima foaie in tava mare a aragazului, cea pe fundul careia am copt foile. Punem jumatate din crema si intindem, asezam alta foaie, punem gemul, alta foaie, restul de crema si ultima foaie. Am acoperit cu folie alimentara, am pus deasupra o alta tava cu ceva greutate in ea, am dat la frigider pana a doua zi.


Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Albinita" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

1. in reteta originala se foloseste gemul de caise, eu nu am avut si am folosit gemul din dotare, care este fin si nu are samburi
2. indulcitorul se poate inlocui cu zahar
3. cel mai usor se lucreaza cu foile imediat ce le-ati terminat de framantat, cat sunt putin caldute

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Albinita