Placinta din aluat fraged cu fructe si crema

Postat pe: 17-08-2017
(0)

Ingrediente

2 gălbenușuri
Aluatul
100 g margarină
400 g făină
150 g zahăr
100 ml lapte
1 praf de copt
Pentru cremă
2 gălbenușuri
150 g de zahăr
300 g smântână
2 linguri făină
4 albușuri
1 kg de prune, nectarine (fără sâmburi, tăiate ) proaspete sau congelate
(poți folosi fructe de sezon vișine, cireșe, caise, rubarbără ( revent), căpșuni etc.)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

20 portii
Într-un castron freacă margarina, gălbenușurile, zahărul până se omogenizează, adaugă laptele, la urmă făina, amestecată neaparat cu praful de copt. Amestecă aluatul cu mâna, fără să frămanți prea mult, până când incorporezi toate ingredientele, pune-l în frigider timp de 30 de minute.
În acest timp, pregătește prunele și nectarinele (toate 1 kg) fără sâmburi și taie-le felii, apoi presara-le cu 2 linguri de gris.
Scoate aluatul din frigider, pune pe o folie de nailon, așezat pe masă și presară cu puțină făină, da forma unui dreptunghi, aplatizează cu mâna, să aibă peste tot aceeași grosime și marginile drepte, întinde cu sucitorul o foaie de mărimea tăvii (28/40), așază în tava tapetată cu hârtie de copt, partea de sus să fie baza, apoi scoate folia de nailon, presară cu 2 linguri de pesmet sau griș ( care vor absorbi zeama pe care acestea o lasă la copt, astfel aluatul nu se va umezi ); pentru aromă, se poate folosi scorțișoară, în acest caz amestecă cu fructele odată cu grișul. În cazul în care nu folosești hârtie de copt, nu trebuie tapetata tava, în schimb este necesar să ridici marginile aluatului pe care lipești de marginea tăvii de jur imprejur.
Împarte fructele pe foaia din tavă, peste care se toarnă următoarea cremă: amestecă 2 gălbenușuri cu zahărul, smântâna, 2 linguri de făină și în final, 4 albușuri bătute spumă tare ( trebuie să-l amesteci ușor, cu un bătător tip pară, de jos în sus )
Se introduce tava în cuptor, in prealabil încălzit la foc mediu ( 180 grade C) 40-50 minute până se va rumeni ușor ( marou auriu ). In cazul in care cuptorul nu coace uniform, după 30 minute întoarce tava. Lasă să se răcească în tavă, după care taie felii, presară cu zahăr pudră vanilat sau scorțișoară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta din aluat fraged cu fructe si crema" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Poți folosi fructe de sezon vișine, cireșe, caise, rubarbără ( revent), căpșuni etc.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta din aluat fraged cu fructe si crema