Ingrediente
● Ingrediente: |
● 500 gr faina |
● 1 praf de copt |
● 4 linguri untura |
● 100 ml lapte |
● 1 ou |
● coaja de la o lamaie |
● 3-4 linguri zahar |
● 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir |
● Pt umplutura |
● 1.5 kg dovleac placintar |
● zahar (in functie de dulceata dovleacului) |
● 1 lingurita scortisoara |
● 100 gr unt |
● 50 ml ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
40min

PORȚII
8 portii
Faina o amestecam intr-un bol, cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita, scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca.
Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Peste aluat, intindem dovleacul calit usor si il nivelam. Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.
Deasupra ungem cu un ou batut cu putin lapte.
Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.
Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta taraneasca cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca.
Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Peste aluat, intindem dovleacul calit usor si il nivelam. Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.
Deasupra ungem cu un ou batut cu putin lapte.
Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.
Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta taraneasca cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany