Pere posate in vin

Postat pe: 16-01-2018
(0)

Ingrediente

3 pere coapte dar firme
300 ml vin rosu sec de calitate
100 ml apa
1 felie de ananas proaspat
2 felii de clementina
3 linguri zahar brun
4 cuisoare
1 baton de scortisoara
3 stelute anason
1 varf de lingurita nucsoara macinata
1 varf de lingurita cardamom macinat
1 iaurt grecesc(optional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

1 portie
Curatam perele de coaja si cu ajutorul unei lingurite scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele, scortisoara, anasonul, nucsoara si cardamomul. Adaugam apoi apa si vinul si amestecam usor.
Taiem un cerc din hartie de copt cu diametrul putin mai mare decat cel al oalei si il asezam deasupra in asa fel in cat sa aringa atat perele cat si suprafata vinului.
Punem oala la foc potrivit si lasam perele sa fiarba timp de 20 de minute de cand incep sa dea in clocot.
Dupa acest timp, scoatem perele pe o farfurie si strecuram vinul pe care il punem din nou la foc cca. 20 de minute sau pana cand s-a redus la o treime din cantitatea initiala si s-a ingrosat putin.
Siropul de vin se poate amesteca cu iaurt grecesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pere posate in vin" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pere posate in vin