Ingrediente
● Reţetă de preparare a papanaşilor |
● 400 g branza de vaci |
● 50 g branza telemea |
● 350 g faina |
● 3 linguri cu varf zahar |
● 3 linguri cu varf pesmet |
● 3 plicuri zahar vanilat |
● coaja rasa de lamaie |
● zeama de la 1 lamaie |
● ulei pentru prajit |
● Pentru ornat: Zahar pudra dulceata sau piure de mure smantana |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h
Reţetă de preparare a papanaşilor
Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.
Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.
Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute, dupa care se modeleaza papanasii si se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie.
Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu piure de mure sau dulceata si smantana.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 08.05.2017 18:28:14
Par foarte buni; seamana cu cei pe care-i mancam demult pe la unele restaurante de la mare si din Poiana Brasov... Doar o intrebare: bicarbonat - cam cat la compozitia de mai sus?
Multumesc, Mihai