Nuci cu crema de nuca si gem de caise

Postat pe: 12-01-2018
(0)

Ingrediente

Pt coji:
250 gr zahar pudra
250 ml ulei
1 varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
4 oua
500-550 gr faina
Umplutura:
500 gr nuca
370 ml gem de caise
100 gr zahar
2 linguri cacao
200 gr unt
esenta rom (dupa gust)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul, si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini .
Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul.
Nuca am prajit-o in cuptor si am frecat-o in maini ca sa se desprinda coaja maro de pe samburi . Am macinat nuca. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, untul moale , zaharul , esenta de rom, cacao si gemul de caise. Gustati compozitia pentru umplutura si mai adaugati zahar daca mai e nevoie. Cantitatea de zahar difera si in functie de cat de dulce este gemul si de gustul fiecaruia.

Umplem fiecare jumatate de nuca si apoi unim.
Punem intr-un vas si inainte de servire se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Nuci cu crema de nuca si gem de caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Nuci cu crema de nuca si gem de caise