Minitarte cu ganache de ciocolata alba

Postat pe: 08-05-2017
(0)

Ingrediente

Aluat tarte:
1 ou
30 g untura solida
120 g unt moale
100 g zahar
esenta de rom
un praf de sare
50 g smantana
5 g praf de copt
350 g faina
Crema:
300 g ciocolata alba
450 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider)
Pentru decor:
ciocolata cu lapte rasa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

20 portii

Aluat tarte:
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.


Crema:
Se rupe ciocolata si se pune intr-o craticioara. Se adauga 150 ml frisca lichida. Se pune craticioara la foc si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca complet.

Se mixeaza restul de frisca, dupa care se incorporeaza ciocolata topita si racita. Se pune crema intr-un posh si, cu ajutorul lui, se umplu tartele. Acestea se decoreaza cu ciocolata cu lapte care se rade, cu ajutorul unui cutit pentru curatat legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Minitarte cu ganache de ciocolata alba" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Minitarte cu ganache de ciocolata alba