Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Pentru aluat: 350g faina, 1 pahar cu ulei (100ml), aproximativ un pahar cu apa calda, 1 varf de cutit de drojdie uscata, 1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura si topping: 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie, 1 plic zahar vanilinat, 1 plic gelatina transparenta (Tort Gelee), 6-7 linguri zahar tos, 1 conserva 800g compot de piersici jumatati, 1 conserva 400g compot de ananas rondele, 1
Altele: 30 forme de tarte mici (5cm diametru), ulei si faina pentru tapetat formele, boabe de fasole si foaie de aluminiu

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
1. ALUATUL:
• Ingredientele pentru aluat se amesteca toate, se framanta foarte bine si se lasa deoparte, la loc cald, timp de 1 ora.
• Cu ½ ora inainte se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
• Se ung formele de tarta cu ulei, se tapeteaza cu faina.
• Aluatul se intinde in foaie subtire 3 mm, se taie in patrate mai mari, potrivite cat sa imbrace usor forma. Aluatul in exces se taie prasand usor cu degetele marginea formei. Se inteapa tartele cu furculita.
• (Se poate face o singura tarta, mai mare. Sau, folosind acelasi aluat se pot face tarte umplute cu gem (care se amesteca in prealabil cu gris si esente, nuca, etc)).
• Se dau tartele la congelator 10 minute, astfel nu li se va schimba forma in timpul coacerii.
• Dupa cele 10 minute, se scot si se pune in fiecare forma un patratel de folie de aluminiu si cateva boabe de fasole.
• Se dau la cuptor, iar dupa 15 minute se scot din cuptor, se ridica usor folia cu boabele si se mai lasa 10-15 minute. Sunt gata cand sunt rumenite foarte putin.
• Se rastoarna din forme si se lasa la racit.

2. UMPLUTURA:
• Se scurg bine fructele din compot, patrand zeama.
• Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic folosind zeama de compot in loc de lapte, adaugandu-se si zaharul vanilinat. Se lasa la racit.
• Cand este calduta se pune cate o lingurita in fiecare forma de tarta.

3. TOPPINGUL:
• Se taie fructele: piersicile in felii subtiri, ananasul se taie fiecare felie mai fin, kiwi in trinughiuri mici, ciresele in jumatati.
• Se aseaza decorativ fructele peste crema.
• Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se toarna fierbinte, cu lingura, peste fructe.

Tartele se servesc a doua zi pentru ca aluatul sa aiba timp sa se inmoaie.
Sunt foarte potrivite pentru bufet suedez, pentru petreceri ale copiilor, etc.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leandra
•  19.07.2011 11:32:15

Reteta este excelenta, doar ca gelatina nu este produs de post - provine din oase si cartilaje..... :)

roxy14
•  22.04.2009 00:37:33

super dragute
mi_ar place sa stiu ca o sa le pot face asa...superrr!!
besos

lucia_bp
•  14.11.2008 19:00:58

superbe

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati