Mini gugulufi si inimioare mentolate

Postat pe: 14-03-2018
(0)

Ingrediente

(12 buc)
6 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de pesmet
3 linguri de miez de nuca fin maruntit
2 linguri de ulei sau 50 g unt moale
un praf de sare
1 lingurita de praf de copt
75 g ciocolata mentolata
un cub de unt pentru uns formele
sirop:
250 ml apa
150 g zahar
esenta de rom sau vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

12 portii
1.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul sau untul apoi se incorporeaza in bezea.
Se adauga pesmetul amestecat cu nuca maruntita si praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul de oua.
2.Se ung formele cu unt topit apoi se toarna amestecul de mai sus,in fiecare forma,lasand 1 cm gol,pentru a avea loc sa creasca.Se dau formele la copt timp de 15 minute la fooc iute,apoi se reduce temperatura un pic si se mai lasa 5 sau 10 minute,pana ce prajiturelele sunt usor rumenite.
3.Apa cu zaharul pentru sirop se dau in cateva clocote pentru a se topi zaharul apoi se adauga esenta si se lasa sa se racoreasca un pic.
Se scot prajiturelele din forme si cat sunt calde se insiropeaza cu sirop cald(se toarna deasupra lor sirop cu ajutorul unei linguri).Se dau la rece apoi se glazureaza cu ciocolata mentolata topita si se mai dau 10 minute la rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mini gugulufi si inimioare mentolate" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Un desert deosebit,prajiturele cu pesmet si nuca,cu un gust neutru(dulce-sarat)si aromate cu ciocolata mentolata si insiropate usor,le fac prajituri de vis care nu se pot uita usor!

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mini gugulufi si inimioare mentolate