Ingrediente
● (12 buc) |
● 6 oua |
● 6 linguri de zahar |
● 4 linguri de pesmet |
● 3 linguri de miez de nuca fin maruntit |
● 2 linguri de ulei sau 50 g unt moale |
● un praf de sare |
● 1 lingurita de praf de copt |
● 75 g ciocolata mentolata |
● un cub de unt pentru uns formele |
● sirop: |
● 250 ml apa |
● 150 g zahar |
● esenta de rom sau vanilie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
20min

PORȚII
12 portii
1.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul sau untul apoi se incorporeaza in bezea.
Se adauga pesmetul amestecat cu nuca maruntita si praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul de oua.
2.Se ung formele cu unt topit apoi se toarna amestecul de mai sus,in fiecare forma,lasand 1 cm gol,pentru a avea loc sa creasca.Se dau formele la copt timp de 15 minute la fooc iute,apoi se reduce temperatura un pic si se mai lasa 5 sau 10 minute,pana ce prajiturelele sunt usor rumenite.
3.Apa cu zaharul pentru sirop se dau in cateva clocote pentru a se topi zaharul apoi se adauga esenta si se lasa sa se racoreasca un pic.
Se scot prajiturelele din forme si cat sunt calde se insiropeaza cu sirop cald(se toarna deasupra lor sirop cu ajutorul unei linguri).Se dau la rece apoi se glazureaza cu ciocolata mentolata topita si se mai dau 10 minute la rece.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mini gugulufi si inimioare mentolate" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga pesmetul amestecat cu nuca maruntita si praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul de oua.
2.Se ung formele cu unt topit apoi se toarna amestecul de mai sus,in fiecare forma,lasand 1 cm gol,pentru a avea loc sa creasca.Se dau formele la copt timp de 15 minute la fooc iute,apoi se reduce temperatura un pic si se mai lasa 5 sau 10 minute,pana ce prajiturelele sunt usor rumenite.
3.Apa cu zaharul pentru sirop se dau in cateva clocote pentru a se topi zaharul apoi se adauga esenta si se lasa sa se racoreasca un pic.
Se scot prajiturelele din forme si cat sunt calde se insiropeaza cu sirop cald(se toarna deasupra lor sirop cu ajutorul unei linguri).Se dau la rece apoi se glazureaza cu ciocolata mentolata topita si se mai dau 10 minute la rece.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mini gugulufi si inimioare mentolate" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Un desert deosebit,prajiturele cu pesmet si nuca,cu un gust neutru(dulce-sarat)si aromate cu ciocolata mentolata si insiropate usor,le fac prajituri de vis care nu se pot uita usor!Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany