Kataif cu alune si fistic

Postat pe: 27-08-2017
(2)

Ingrediente

Pentru o tava de cuptor obisnuita ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
600 gr cuiburi de fidea (fina/subtire)
250 gr unt gras, nesarat
200 gr alune fara coaja, nesarate
Pentru sirop:
1 l apa
200 gr zahar
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
1 pastaie de vanilie
Pentru ornat Kataif-ul:
200 gr fistic
Optional: menta proaspata, frisca pentru servit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

15 portii
Cuiburile de fidea le asezam intr-o tava de cuptor (tapeta cu hartie de copt) si adauga m untul taiat cuburi. Deasupra presarm alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua.

In tot acest timp pregatim siropul.
Intr-o craticioara adaugam zaharul, pastaia de vanilie taiata pe lung (desfacuta usor), coaja rasa de lamaie si portocala si apa. Amestecam usor ingredientele si punem vasul pe foc pana ce siropul format incepe sa fiarba si toata cantitatea de zahar se topeste.

Cand fideaua s-a rumenit, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin. Peste aceasta turnam intreaga cantitate de sirop, astfel incat sa o cuprinda uniform (fideaua va absorbi siropul).

Deasupra presaram, uniform, fisticul maruntit.

Se poate servi cu frisca sau ca atare, cald sau rece, este la fel de gustos.

O frunzulita mica de menta verde, imbina perfect gusturile!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Kataif cu alune si fistic" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Pastaia de vanilie se scoate cand siropul incepe sa fiarba, in caz contrar ii va conferi un gust amarui.

Pentru un sirop mai aromat, se foloseste si sucul de lamaie si cel de portocala.

Pentru ca frisca sa aibe consistenta, se adauga cateva picaturi de suc de lamaie.

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Kataif cu alune si fistic