Inimioare cu blat din fulgi de mei

Postat pe: 07-03-2018
(0)

Ingrediente

(tava 22cm/27 cm)
blat:
3 oua
un praf de sare
3 linguri cu varf de fulgi de mei
2 linguri rase de amidon din porumb
2 linguri de ulei
3 linguri de zahar
1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
umplutura:
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
1 plic de gelatina(10 g)
2-3 clementine
Decor:
1 clementina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste. Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute (sa se inmoaie un pic fulgii de mei)
Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie. Se toarna peste albusul cu fulgi de mei si se amesteca cu o spatula, usor, pana la omogenizare. Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt, in cuptorul preincalzit, cca 20 minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mediu.
Se dezlipeste blatul de pe hartie si se asaza intr-o forma dreptunghiulara cu margini reglabile, potrivim la dimensiune.
Se curata clementinele de coaja, se feliaza, apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marie si se toarna peste blatul din forma. Se da la rece cel putin o ora. Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina. Este o prajitura absolut deosebita, cu un blat deosebit, delicat, cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Inimioare cu blat din fulgi de mei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inimioare cu blat din fulgi de mei