Inghetata de trandafiri

Postat pe: 16-06-2017
(0)

Ingrediente

30 flori trandafiri de dulceata
1/2 pliculet sare de lamaie
300 gr zahar
500 ml lapte dulce fiert, gras de tara
300 gr smantana naturala, vrac

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider, macar 24 de ore si, daca zaharul nu s-a topit, se mai amesteca pana se topeste.Se pune la mixat compozitia de trandafiri, laptele dulce, smantana si se mixeaza la viteza potrivita, nu exagerat de mare, sa nu sara compozitia din robot, asa cam 10 minute, dupa care se pune compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator.Din cand in cand, se mai scoate s,i cu o lingura de lemn, se amesteca usor in inghetata. Macar de vreo patru ori sa nu se cristalizeze inghetata. Se lasa la congelator cel putin zece ore, dupa care se poate servi cu putin sirop de trandafiri sau fara.Oricum inghetata este divina ca gust, calitate si usor de pregatit.Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Inghetata de trandafiri" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Reteta este usor de pregatit, insa cu un gust sublim, asa ca se merita sa o incercati!

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata de trandafiri