Fursecuri papuci

Postat pe: 07-01-2018
(0)

Ingrediente

Fursecuri
230 g unt
5 linguri apa
2 linguri otet
200 g zahar
500 g faina
un praf de sare
vanilie
coaja de portocala
Crema
250 g zahar
200 ml lapte
2 -3 linguri cacao
200 g unt
esenta de rom
Glazura
4 linguri apa
4 linguri zahar
1 lingura cacao
1 cubulet unt
nuca de cocos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

10min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Formam suluri cam de grosimea unui deget, taiem bucati de cca. 4-5 cm lungime pe care le vom presa usor cu furculita.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 15 min, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le umplem cu crema.

Intr-un vas adaugam laptele, cacaua, zaharul, lasam sa fiarba cca. 25 min pana ce se ingroasa usor, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa se raceasca complet.

Pentru glazura adaugam toate ingredientele intr-un vas, punem pe foc pana ce se topeste zaharul, lasam sa se raceasca.

Lipim cate 2 fursecuri, presam usor pentru a se indeparta excesul de crema care poate iesi prin parti.

Inmuiem fiecare fursec cu varful in glazura si apoi prin nuca de cocos.

Le lasam pe o suprafata dreapta (tava/gratar) pana ce se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri papuci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri papuci