Ingrediente
● Fursecuri |
● 230 g unt |
● 5 linguri apa |
● 2 linguri otet |
● 200 g zahar |
● 500 g faina |
● un praf de sare |
● vanilie |
● coaja de portocala |
● Crema |
● 250 g zahar |
● 200 ml lapte |
● 2 -3 linguri cacao |
● 200 g unt |
● esenta de rom |
● Glazura |
● 4 linguri apa |
● 4 linguri zahar |
● 1 lingura cacao |
● 1 cubulet unt |
● nuca de cocos |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
10min

PORȚII
10 portii
Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Formam suluri cam de grosimea unui deget, taiem bucati de cca. 4-5 cm lungime pe care le vom presa usor cu furculita.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 15 min, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le umplem cu crema.
Intr-un vas adaugam laptele, cacaua, zaharul, lasam sa fiarba cca. 25 min pana ce se ingroasa usor, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa se raceasca complet.
Pentru glazura adaugam toate ingredientele intr-un vas, punem pe foc pana ce se topeste zaharul, lasam sa se raceasca.
Lipim cate 2 fursecuri, presam usor pentru a se indeparta excesul de crema care poate iesi prin parti.
Inmuiem fiecare fursec cu varful in glazura si apoi prin nuca de cocos.
Le lasam pe o suprafata dreapta (tava/gratar) pana ce se intareste glazura. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri papuci" nu uita sa ii faci un review.
Formam suluri cam de grosimea unui deget, taiem bucati de cca. 4-5 cm lungime pe care le vom presa usor cu furculita.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 15 min, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le umplem cu crema.
Intr-un vas adaugam laptele, cacaua, zaharul, lasam sa fiarba cca. 25 min pana ce se ingroasa usor, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa se raceasca complet.
Pentru glazura adaugam toate ingredientele intr-un vas, punem pe foc pana ce se topeste zaharul, lasam sa se raceasca.
Lipim cate 2 fursecuri, presam usor pentru a se indeparta excesul de crema care poate iesi prin parti.
Inmuiem fiecare fursec cu varful in glazura si apoi prin nuca de cocos.
Le lasam pe o suprafata dreapta (tava/gratar) pana ce se intareste glazura. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri papuci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany