Dulceata de trandafiri

Postat pe: 07-06-2017
(0)

Ingrediente

Pentru o portie de dulceata:
125 flori de trandafiri de dulceata
1 kg zahar
1 lamaie
200 ml apa
1 plic sare de lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

6 portii

Folosim doar petalele de trandafiri pe care le clatim cu apa rece, le lasam sa se scurga de apa si le punem intr-un vas, peste care vom adauga sarea de lamaie. Frecam foarte bine petalele cu sarea pana se zdrobesc bine.
Intr-o oala cu fund dublu, punem zaharul si apa la fiert si, cand zaharul s-a topit si clocoteste, punem petalele de trandafiri zdrobite si lasam sa fiarba la foc iute. Intre timp, taiem o lamaie cubulete si o punem in oala, la fiert, fierbem bine timp de 30 de minute, apoi oprim focul si punem dulceata in borcane curate si uscate, le infiletam si le punem sub plapuma, la cald, pentru circa 24 de ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de trandafiri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de trandafiri