Cozonac unguresc

Postat pe: 23-04-2018
(0)

Ingrediente

Pentru aluat
900 g faina
300 g margarina
3 oua
50 g drojdie
8 linguri zahar
1 cana lapte
Pentru umplutura
500 g nuca macinata
100 ml lapte
5 linguri de zahar
5 albusuri de ou
3 plicuri zahar vaniliat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute.
Intre timp, pregatim umplutura.
Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor.
Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou.
Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cozonac unguresc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac unguresc