Cozonac-trandafir cu unt

Postat pe: 06-06-2017
(0)

Ingrediente

pentru cozonac:
5 oua
500 g faina
150 ml lapte caldut
25 g drojdie
1 varf de lingurita cu sare
200 g zahar
100 ml ulei
1 lingura cacao
pentru crema de unt:
3 linguri pline cu zahar
1 pachet cu unt
Coaja rasa de portocala sau lamaie, stafide
1 galbenus pentru uns.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: cele 200 g de zahar, uleiul, cele 500 g faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Eu am adaugat si o lingura de cacao.
Se framanta bine pana se desprinde aluatul de pe maini.
Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.
Preparam crema de unt: se amesteca untul cu cele 70 g de zahar (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.
Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada.
Se taie in bucati mari si se pun una langa alta, intr-o cratita unsa cu margarina sau unt.
Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute sau pana se rumeneste.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac-trandafir cu unt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac-trandafir cu unt