Ingrediente
● 500 gr faina |
● 400 ml lapte |
● 150 gr unt |
● 2 linguri de zahar |
● 2 galbenusuri |
● praf de sare |
● coaja razuita de la o lamaie bio |
● 7 gr drojdie |
● Umplutura : |
● 300 gr dovleac placintar razuit |
● 1 lingurita scortisoara |
● 2-3 linguri zahar |
● Extra : |
● 1 ou |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
30min

PORȚII
8 portii
Aluatul
Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.
In el, dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem un locas . Untul l-am topit si l-am pus in faina.
Galbenusurile le batem cu furculita si le adaugam la faina. Razuim coaja de lamaie in faina, adaugam si praful de sare, iar la final, punem laptele amestecat cu drojdia.
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina si de marimea oualor, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid.
Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider. Il lasam acolo cam 2 ore.
Umplutura
Dovleacul placintar il razuim pe razatoarea mare si il calim in 50 gr unt, impreuna cu 2-3 linguri de zahar si scortisoara (sau alte condiment ) pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca .
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucati . Prima jumate o lasam pe masa de lucru, iar cealalta o punem la frigider inapoi, pana terminam cu prima jumate.
Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si taiem in triunghiuri.
Punem la baza triunghiului cate o lingura de dovleac si rulam pentru a forma cornurile. Asezam in tava, astfel incat sa aiba loc sa creasca.
Formam toate cornurile si le asezam in tava.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pentru o jumate de ora.
Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos deasupra (aproximativ 20-25minute).
Pofta buna !
-
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornuri cu unt, umplute cu dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.
Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.
In el, dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem un locas . Untul l-am topit si l-am pus in faina.
Galbenusurile le batem cu furculita si le adaugam la faina. Razuim coaja de lamaie in faina, adaugam si praful de sare, iar la final, punem laptele amestecat cu drojdia.
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina si de marimea oualor, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid.
Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider. Il lasam acolo cam 2 ore.
Umplutura
Dovleacul placintar il razuim pe razatoarea mare si il calim in 50 gr unt, impreuna cu 2-3 linguri de zahar si scortisoara (sau alte condiment ) pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca .
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucati . Prima jumate o lasam pe masa de lucru, iar cealalta o punem la frigider inapoi, pana terminam cu prima jumate.
Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si taiem in triunghiuri.
Punem la baza triunghiului cate o lingura de dovleac si rulam pentru a forma cornurile. Asezam in tava, astfel incat sa aiba loc sa creasca.
Formam toate cornurile si le asezam in tava.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pentru o jumate de ora.
Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos deasupra (aproximativ 20-25minute).
Pofta buna !
-
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornuri cu unt, umplute cu dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany