Ingrediente
● 150 g Rama Maestro 70% grasime |
● 1 lingura zahar |
● 150 ml apa calduta |
● 100 ml cidru |
● 1 varf lingurita sare |
● 1 ou |
● Faina cat cuprinde |
● 1 praf de copt |
● Pentru umplutura: |
● dulceata de capsuni |
● dulceata de prune |
● nuca macinata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min

GĂTIRE
50min

PORȚII
10 portii
Cornulete cu aluat fraged cu cidru de casa si umplute cu dulceata si nuca.
Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in fasii lungi, pe care le umplem cu dulceata amestecata cu putina nuca macinata, rulam sul fasia, apoi o taiem in cornulete mititele. E o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.
Se asaza cornuletele intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute. Se obtin 3 tavi cu cornulete (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins).
Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cornulete-cu-dulceata-si-nuca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in fasii lungi, pe care le umplem cu dulceata amestecata cu putina nuca macinata, rulam sul fasia, apoi o taiem in cornulete mititele. E o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.
Se asaza cornuletele intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute. Se obtin 3 tavi cu cornulete (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins).
Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cornulete-cu-dulceata-si-nuca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany