Clatite cu urda si marar

Postat pe: 09-05-2017
(1)

Ingrediente

• 1 varf de cutit de sare
Pentru foile de clatite
• 3 oua
• 300 ml lapte
• 100 g faina
Pentru umplutura
• 250 g urda dulce
• 1 legatura de marar
• 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

35min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

5 portii
Intr-un bol, punem faina cernuta, in mijloc, adaugam ouale si cu ajutorul unui tel, le omogenizam. Cand incepe sa se ingroase compozitia,adaugam treptat, laptele si putina sare. Omogenizam foarte bine. Aluatul se lasa la rece pentru cel putin 30 de minute.
Frecam urda cu mararul tocat si adaugam putina sare.
Incingem o tigaie cu coada si stergem/ungem cu o pensula de bucatarie inmuiata in ulei. Turnam cate un polonic (mai mic) din compozitie, iar cu o miscare de rotatie rapida, acoperim toata suprafata, formand un strat subtire. Clatitele trebuie prajite la foc mediu, cam 2 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Cand marginile s-au rumenit putin, intoarcem clatita.
Se procedeaza la fel cu toate clatitele. Din aceasta cantitate, obtineti 8-10 foi de clatita, depinzand de marimea tigaii pe care o folositi.
Umplem clatitele, intindem compozitia de urda pe toata suprafata clatitei, rulam si le punem intr-un vas de ceramica cu capac, pentru un sfert de ora. Suficient cat sa se incalzeasa clatitele si urda din interior. Se servesc caldute. Puteti sa adaugati smantana in momentul servirii.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Clatite cu urda si marar" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Bine de stiut!

• Compozitia de clatite trebuie sa se odihneasca intre 30 de minute si o ora, ca sa fie mai elastica si faina sa se hidrateze perfect.

• Cand turnati untul topit in compozitie, aveti grija sa nu fie fierbinte.

• Folositi oua de casa. Coloreaza mai frumos, sunt mai hranitoare, iar clatitele ies mai pufoase.

• Folositi ulei vegetal. Uleiul de masline schimba gustul foilor de clatite.

• Daca nu ati reusit sa omogenizati bine compozitia si are cocoloase, treceti compozitia printr-o sita si apoi o puneti la frigider sa se odihneasca.

• Este recomandat sa folositi o tigaie cu suprafata antiaderenta, plata, cu un maner comod.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mikirafaela
•  12.05.2017 09:38:11

Super bune! <3

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Clatite cu urda si marar