Ingrediente
● Pentru caramel:250 g zahar |
● Pentru blatul de ciocolata: |
● •4 oua |
● •250 g zahar |
● •200 ml lapte |
● •3 linguri cacao |
● •300 g faina |
● •50 ml ulei |
● •1 plic praf de copt |
● Pentru crema de zahar ars |
● •6 oua |
● •800 ml lapte |
● •100 g zahar |
● •1 plic extract vanilie Bourbon |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min
Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata.
Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel.
Ingredientele pentru blatul de cacao le mixam si pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani, apoi il adaugam peste crema de oua.
Tava o asezam intr-o alta mai mare, cea de la aragaz de exemplu, in care turnam apa (un fel de bain marie). O introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 50 minute sau pana blatul de ciocolata trece testul scobitorii.
Veti observa, cande este gata ca straturile se aleg singure si s-au inversat.
Prajitura se lasa, in tava, pana se raceste complet, apoi o dam la rece, acoperita cu o folie alimentara, pentru cateva ore sau, mai bine, peste noapte.
Se intoarce tava cu susul in jos si se rastoarna prajiturica in alta tava, dupa care putem portiona si savura!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chocoflan" nu uita sa ii faci un review.
Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel.
Ingredientele pentru blatul de cacao le mixam si pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani, apoi il adaugam peste crema de oua.
Tava o asezam intr-o alta mai mare, cea de la aragaz de exemplu, in care turnam apa (un fel de bain marie). O introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 50 minute sau pana blatul de ciocolata trece testul scobitorii.
Veti observa, cande este gata ca straturile se aleg singure si s-au inversat.
Prajitura se lasa, in tava, pana se raceste complet, apoi o dam la rece, acoperita cu o folie alimentara, pentru cateva ore sau, mai bine, peste noapte.
Se intoarce tava cu susul in jos si se rastoarna prajiturica in alta tava, dupa care putem portiona si savura!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chocoflan" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany