Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone

Postat pe: 24-02-2015
(2)

Ingrediente

Baza:
180 g biscuiti gen petit beurre (populari)
180 unt
1 ou
Crema:
3 oua
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
1 lingura de faina
120 gr zahar
1 plic de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
Ornat:
300 gr marmelada de afine sau fructe de padure, caise, piersici, prune (de preferat sa fie mai acrisoara)

Mod de preparare

Se mixeaza bine biscuitii pana devin ca un pesmet. Se amesteca cu untul topit pe baie de aburi sau microunde. Intr-o tava rotunda, diametru 22-24 cm tapetata cu hartie de cuptor, se pun biscuitii. Se niveleaza si preseaza uniform cu o lingura. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Pentru crema se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga ricotta, mascarpone, faina, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma albusurile si se adauga peste crema de ricotta si mascarpone. Se amesteca incet, pana se incorporeaza bine. Se pune crema peste stratul de biscuiti, se intinde bine pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incalzit, la o temperatura de 180°c, circa 30-40 minute, la zona din mijloc a cuptorului.

Cand crema de branza se vede intarita si de culoare galbui-aurie (posibil sa se crape putin) este gata si se scoate din cuptor. Asa calda cum este, se intinde marmelada uniform deasupra. Daca marmelada este mai tare, ca sa o intindeti mai usor, o puneti pe foc cu un strop de apa, asa se inmoaie putin.
Cand se raceste de tot, se conserva in frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore. Dupa acest timp se portioneaza si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  30.03.2016 19:25:17

Scuze ...nu am scris in reteta...nu stiu cum am omis. Se pune in compozitia cu biscuiti si unt. Daca vrei se poate face si fara ou.

sorincoserea
•  29.03.2016 17:40:02

SI CU OUL DE LA ''baza"" CE FACEM?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone