Cheesecake cu ananas

Postat pe: 07-03-2018
(0)

Ingrediente

(pentru forma cu diametrul de 22 cm)
blat:
200 g biscuiti
150 g unt moale
200 g miez de nuca prajit si maruntit
umplutura:
200 ml frisca lichida
3 linguri smantana grasa
fructe maruntite din compot de ananas
un plic de geletina(10 g)
decor:
o cescuta de zahar
150 g miez de nuca prajit si maruntit
2 oua
fructe de ananas maruntite, pentru margine

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit si se toarna in forma circulara cu inel detasabil, apoi se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat uniform.
Se mixeaza frisca pana se intareste, se adauga smantana si jumatate din fructele de ananas scurse de suc. Se hidrateaza gelatina cu 150 ml compot de ananas si se topeste la bain marie, apoi se adauga in fir subtire in frisca.
Se pregateste maginea prajiturii fixand niste fasii din plastic, infipte in blatul de biscuiti la 1 cm distanta de marginea formei, apoi spatiul creat se umplu cu fructe de ananas din compot, bine scurse de sirop, se toarna amestecul de frisca si cu grija tragem fasiile de plastic, lasand frisca sa intrepatrunda intre fructele maruntite.
Se da la rece 2 ore.
Se caramelizeaza zaharul, se adauga miezul maruntit, se trage de pe foc si se adauga si ouale batute, amestecand continuu pana devine un amestec omogen cu care decoram imediat prajitura. O mai lasam la rece 15 minute si apoi o putem savura feliata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake cu ananas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheesecake cu ananas