Budinca de orez

Postat pe: 15-11-2017
(0)

Ingrediente

250 gr orez cu bobul rotund
500 ml apa
1,750 l lapte
2 betisoare de scortisoara
coaja de la o lamaie
450 gr zahar
20 gr praf pentru creme brulee instant (optional)
5 galbenusuri
1 cana lapte(250ml)
40 gr unt
vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

05min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii (doar partea galbena), betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos, amestecand mereu. Adaugam zaharul si omogenizam.

Batem cu un tel cele 5 galbenusuri cu restul de lapte, vanilia (esenta sau seminte, dupa gust) si praful pentru creme brulee si turnam peste orez, inca pe foc. Mai lasam cateva minute la fiert, amestecand mereu.

Luam de pe foc, adaugam untul si omogenizam.

Punem budinca in recipientele dorite si dam la frigider pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de orez