Briose de vanilie cu sos de capsuni

Postat pe: 08-05-2017
(0)

Ingrediente

50 g unt moale
50 g branza pufoasa cu smantana Delaco
65 g zahar
1 plic de zahar vanilat (8 g)
1 ou
62 g faina
1 lingurita de praf de copt (3 g)
150 g capsuni + 50 g zahar (sau dupa gust)
200 ml frisca lichida indulcita (tinuta in frigider)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se taie cat mai marunt. Se fierb intr-o craticioara impreuna cu zaharul, pana cand scade aproape toata zeama pe care o lasa. Se lasa sa se racoreasca.

Dupa aceea, se iau briosele si se scot din hartiute, se face o gaura in mijlocul lor, scotand blatul cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor. Se umple gaura cu sosul de capsuni si se acopera cu dopul care a fost scos (se mai taie putin din el).

Se mixeaza frisca si se orneaza briosele cu ea, iar pe deasupra, se presara sosul de capsuni ramas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose de vanilie cu sos de capsuni