Biscuiti Coaja de copac

Postat pe: 26-12-2017
(0)

Ingrediente

250 g unt sau margarină 72% grăsime
1 ou + 1 ou pentru uns
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă sare
1 plic praf de copt
Coajă de lămâie
Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
1 pahar cu borş
Făină cât cuprinde
Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h:40min
Numar portii

PORȚII

12 portii

Se rade untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.
Se dă la rece o jumătate de oră.
Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.
Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.
Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.
Se coc la foc mediu până se fac aurii.
Se prepară la fel şi celălalt aluat.
Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.

Timp de preparare: 1h;
Timp de coacere: 25min fiecare tavă

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Biscuiti Coaja de copac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Biscuiti Coaja de copac