Ingrediente
Mod de preparare
Am avut destul de multa fasole in gradina anul asta asa ca am decis sa pun si pentru iarna la congelator dar sa si usuc niste pastai. Pentru cine nu are uscator de fructe/legume metoda asta este ideala ....
Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.
Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.
Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.
Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.
Sunt gata cand textura lor este casanta.
Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.
Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.
In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole Pastai Uscata la Soare" nu uita sa ii faci un review.
Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.
Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.
Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.
Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.
Sunt gata cand textura lor este casanta.
Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.
Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.
In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole Pastai Uscata la Soare" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany