Zacusca de vinete la ceaun

Postat pe: 13-08-2017
(0)

Ingrediente

3,5 kg vinete coapte
2 kg ardei și gogoșari copti, în proporții variabile
1/2 kg ceapă albă
Sare, piper măcinat după gust
1,5 litri passata de roșii
500 ml bulion
600 de ml ulei de floarea soarelui
2 morcovi, un pătrunjel, un pastarnac, 1/2 telina
2 foi dafin
1/2 linguriță de acid salicilic
Zahăr
Apă
19, 20 borcane de 400 de ml

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

20 portii
Vinetele, ardeii și gogosarii se coc cu o zi înainte, se lasă la scurs.
A doua zi se toacă mărunt.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Zarzavatul curățat se razuieste, apoi se caleste în 100 ml ulei, cca. 5 minute, se adaugă puțină apă și se fierbe încă 10 minute.
Ceapa tocată se caleste în 100 ml ulei, până devine sticloasă.
Se încinge un foc zdravăn, se adaugă restul de ulei într-un ceaun potrivit, când e încins, se pune ceapa deja calita, apoi ardeii și gogoșarii copti tocati, se aduce compoziția la punctul de fierbere, se pune zarzavatul călit, vinetele tocate, bulionul și passata, foile de dafin.
Se fierbe totul amestecând des o oră, se asezoneaza dacă e nevoie și cu puțin zahăr. La final, se adaugă 1/2 linguriță salicilat, se pune zacusca în borcane sterilizate care se așază în loc cald, întoarse pe capac, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
E o mâncare de legume completa și deosebit de gustoasă !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca de vinete la ceaun" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zacusca de vinete la ceaun