Legume la sare pentru iarna

Postat pe: 04-10-2017
(0)

Ingrediente

2-3 kg gogosari
2 kg ardei capia
patrunjel verde
leustean verde
2-3 radacini de telina
1 kg morcovi
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

06h
Numar portii

PORȚII

20 portii

Se aleg firele de patrunjel, leustean, se spala, se lasa sa se scurga apa, se taie marunt si se pun la borcan cu sare.

Cand se coc gogosarii si ardeii, se curata de cotoare,se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul si leusteanul, se toaca morcovul, radacina de telina, se amesteca cu restul de legume, se omogenizeaza bine, se pun in borcane, se inchid ermetic si se dau la beci sau la camara.

Se folosesc la ciorba sau alte mancaruri ce necesita legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Legume la sare pentru iarna" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Aceasta este reteta bunicii, pe vremuri nu erau frigidere sau alte metode de a pune legumele pentru vreme de iarna si aceasta era una din cele mai uzuale retete folosita, in afara de reteta de a usca legumele.
Eu prepar an de an aceasta reteta si borcanele obtinute merg ca dar, spre cei care nu detin o lada frigorifica sau o combina frigorifica, asa vor avea legume iarna, dar si vara. Mentionez ca am gradina de legume si toate legumele sunt naturale de la mine din gradina!

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Legume la sare pentru iarna